اسلوونی برای نتانیاهو ممنوعیت سفر اعمال کرد حمله رژیم صهیونیستی به پایتخت یمن بقائی: ادعای آمریکا درباره تمایل به دیپلماسی چیزی جز فریب و تناقض آشکار نیست دیدار عراقچی و وزیر خارجه فرانسه در سازمان ملل جزئیات دیدار اردوغان و ترامپ واکنش حماس به سخنان ابومازن علیه مردم و مقاومت فلسطین وزارت خارجه آمریکا: آماده گفت‌وگو با ایران هستیم انصارالله یمن: کل جهان متوجه نقش ایران در دفاع از مظلومان شده‌اند بیانیه وزارت خارجه روسیه درباره گفت‌وگوی لاوروف و روبیو غریب آبادی: با سفرای چین و روسیه در مورد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت بحث کردیم/ درباره اقدام هماهنگ علیه تلاش‌های اروپا برای بازگرداندن تحریم‌ها، توافق شد پزشکیان در دیدار با مکرون: آماده‌ایم که در چارچوبی قابل قبول، با طرف‌های اروپایی در بحث هسته‌ای گفت‌و‌گو کنیم دیدار پزشکیان و نخست‌وزیر نروژ ویتکاف: آمریکا مایل به مذاکره با ایران است اکسیوس: ترامپ چارچوبی برای پایان جنگ غزه به سران عرب ارائه داده است جولانی خواستار گفت‌و‌گو با رژیم اسرائیل شد

سفر عراقچی به رم

وزیر امور خارجه به منظور شرکت در پنجمین دور از گفت‌وگوهای غیرمستقیم با فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا که با میانجی‌گری عمان برگزار می‌شود، عازم شهر رم پایتخت ایتالیا شد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۰ - ۰۲ خرداد ۱۴۰۴ - 2025 May 23
کد خبر: ۲۷۸۸۲۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ «سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران تاکنون چهار دور (سه دور در مسقط و یک بار در رم) با «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به طور غیرمستقیم و با میانجی‌گری «سید بدر البوسعیدی» وزیر امور خارجه عمان گفت‌وگو کرده است.

به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، بامداد امروز (جمعه) وزیر امور خارجه و رئیس هیات مذاکره کننده ایران در راس هیاتی سیاسی متشکل از کارشناسان حقوقی، سیاسی و متخصص در امور بانکی و مالی عازم رم شده تا پنجمین دور از این گفت‌وگوها را با فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا از سر بگیرد.

«مجید تخت روانچی» معاون وزیر در امور سیاسی، «کاظم غریب‌آبادی» معاون حقوقی و بین‌الملل، «اسماعیل بقایی» سخنگوی این وزارتخانه و تعداد دیگری از دیپلمات‌ها و کارشناسان از جمله اعضای هیات همراه وزیر امور خارجه هستند.

این گفت‌وگو در حالی قرار است از ساعت ۱۳ در شهر رم آغاز شود که در هفته گذشته مقامات آمریکایی از جمله دونالد ترامپ رئیس جمهور، استیو ویتکاف فرستاده ویژه وی در امور خاورمیانه، مارکو روبیو وزیر امور خارجه و سخنگویان کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا در اقدامی غیرحرفه‌ای، مدعی شدند که تنها موضوع مورد قبول از سوی آنها در گفت‌وگوها با ایران، کنار گذاشتن کامل غنی‌سازی اورانیوم است؛ موضوعی که خط قرمز ایران است.

مطالبه اصلی ایران در این گفت‌وگوها آن است که تحریم‌های یکجانبه و غیرقانونی آمریکا به طور موثر رفع شود. ایران همچنین به عنوان عضوی مسوول در معاهده عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای (NPT) غنی‌سازی اورانیوم را حق خود دانسته و بر حفظ چرخه سوخت تاکید دارد.

افراد و منابع نزدیک به تیم مذاکره‌کننده ایرانی می‌گویند که فضای گفت‌وگو از دور سوم که در روز ششم اردیبهشت‌ماه در مسقط برگزار شد، جدی‌تر از قبل شده است. کُند شدن مذاکرات از این به بعد روندی طبیعی است زیرا که طرفین باید برای هر واژه‌ بجنگند.

سیدعباس عراقچی روز پنجشنبه در افتتاحیه اولین نشست منطقه‌ای دیپلماسی استانی در شیراز گفت: اگر می‌خواهیم مذاکره با تحریم‌کنندگان خوب پیش برود، باید تحریم‌کنندگان را از ابزار تحریم ناامید کنیم کمااینکه ناامید کرده‌ایم. فکر می‌کنید برای چه با ما مذاکره می‌کنند؟ برای اینکه ناامید شده‌اند که تحریم‌های ظالمانه آنها مردم و دولت ایران را به زانو دربیاورد./تابناک

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار